Studiedag 4

De hervormde makelaarswet: naar een nieuwe vastgoedpraktijk?

Het is zover. Op 1 februari 2018 trad de hervormde vastgoedmakelaarswet in werking. Met deze hervorming wil de wetgever de tuchtprocedure voor het Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV) transparanter maken en klagers meer actiemiddelen geven, het BIV meer slagkracht te geven om op te treden tegen oneerlijke vastgoedmakelaars en de consument te beschermen tegen insolvabiliteit door de kwaliteitsrekening wettelijk te verankeren. Verder voorziet deze wetswijziging in een administratieve vereenvoudiging voor syndici.
 
Door al deze wijzigingen wordt de aard van de tuchtprocedure echter grondig gewijzigd, wat stof oplevert voor discussie. Tijd dus om deze wet aan een grondig onderzoek te onderwerpen tijdens een nieuwe Vastgoedacademie en op zoek te gaan naar de vragen die hierbij rijzen. We brengen een overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de makelaarswet en de praktische gevolgen voor de uitvoering van je beroep als vastgoedmakelaar. Maar tegelijkertijd geven we een kritische reflectie bij de concrete uitvoering van de wet.
 
Wat houdt de wijziging van de tuchtprocedure precies in? Wat is de rol van het assessoraat-generaal dat hiertoe zal worden opgericht? In welke mate is de informatieplicht van de syndicus gewijzigd en wat betekent dat voor de praktijk van de syndicus en de vastgoedmakelaar? Hoe zit het met de wettelijke verankering van de derdenrekening en wat betekent dit voor je vastgoedpraktijk? In het tweede deel geven onze experts een overzicht van de meest voorkomende en de opmerkelijkste recente tuchtrechtspraak op het BIV. Last but not least krijg je een aantal tips mee voor de dagelijkse werking van je vastgoedpraktijk.

 

ACCREDITATIE

BIV-erkende vormingsuren: 
3 u
OVB-erkende vormingsuren: 
3 standaardpunten onder n° 2017-02991
dinsdag 17 april 2018
Regio: 
Leuven
Locatie: 
Berkenhof
Adres: 
Ruisbroekstraat 24
3360  Bierbeek
België

Sprekers

Intro: 
Praktisch: 

Wanneer? 
Dinsdag 17 april (10u tot 13u)
Netwerklunch vanaf 13u tot 14u

Waar?
Berkenhof - Ruisbroekstraat 24, 3360 Bierbeek

Prijs

CIB-leden: €120 + 21% BTW
Standaardtarief: €150 + 21% BTW

Volg in de namiddag ook de VGA (Ver)huren vanaf najaar 2018: het Vlaams Huurdecreet in de schijnwerpers

Schrijf nu in voor beide studiemomenten (voor- en namiddag) en geniet van het combinatietarief:

* Combivoordeeltarief  CIB-leden: €200 + 21% BTW
* Combivoordeel Standaardtarief: €250 + 21% BTW