Studiedag 2

Zorgvastgoed in de private sector: do’s and don’ts voor de vastgoedprofessional

De wereld van het zorgvastgoed is vandaag volop in beweging en biedt ook voor de vastgoedbemiddelaar, de -beheerder en de -promotor heel wat opportuniteiten. Tijdens deze Vastgoedacademie leggen we een aantal belangrijke aspecten onder de loep.

Starten doen we met een duidelijk kader van het thema, want zorgvastgoed gaat veel ruimer dan de assistentiewoningen waarmee de vastgoedprofessional vandaag al te maken krijgt. We zien dat de zorgsector vandaag in een diepgaande transitie is beland. Wat betekent dit nu voor (zorg)vastgoed? Zijn de werelden van zorg en vastgoed klaar voor nieuwe ideeën en meer synergieën? Welke behoeften leven er in het huidige zorglandschap en hoe kan de vastgoedsector hierop inspelen en eventueel op anticiperen?

Daarna bekijken we het zorgvastgoed door de bril van de vastgoedprofessional. Je krijgt een korte duiding bij een aantal decretale bepalingen van zorgvastgoed en de knelpuntennota die CIB Vlaanderen hierrond schreef. We gaan in op de succesfactoren, de valkuilen en de verschillende opportuniteiten op de markt van de assistentiewoningen. Welke rol kunnen de vastgoedbemiddelaar, de rentmeester en de vastgoedpromotor in dergelijke projecten spelen en aan welke informatieplichten moeten zij voldoen?

Last but not least bekijken we de markt van de assistentiewoningen vanuit het perspectief van de syndicus-rentmeester en krijg je een beeld van het takenpakket van de syndicus.

ACCREDITATIE

BIV-erkende vormingsuren: 
3 u
OVB-erkende vormingsuren: 
3u standaardpunten (erkenningsnummer 2018-02661)
BIBF-erkende vormingsuren: 
3u permanente vorming (erkenningsnummer 92961 Bierbeek en 92962 Gent)
NKN-erkende vormingsuren: 
2,5u (erkenningsnummer 18/29494)
woensdag 15 mei 2019
Regio: 
Oost-Vlaanderen
Locatie: 
Communicatieloft
Adres: 
Sint-Denijslaan 489
9000  Gent
België
Programma: 
13u
Onthaal met netwerklunch
14u
Verwelkoming en inleiding studiedag - Cindy Utterwulghe, voorzitter CIB Kust
14u10
Zorglandschap en zorgvastgoed: onlosmakelijk met elkaar verbonden” - Caroline Schelstraete, directeur Kompas vzw en Villa Vip vzw
14u40
“Toelichting bij een aantal knelpunten inzake zorgwonen” - Céline Van den Berghe, jurist VSKC
15u
“Assistentiewoningen: rol en informatieplicht van de vastgoedmakelaar en evaluatie van enkele projecten” - Yoeri Note, zaakvoerder Athom
15u40
Koffiepauze
16u
“Het beheer van assistentiewoningen: perspectief van de syndicus-rentmeester” - Karen Van De Woestijne, vastgoedmakelaar Immo Van De Woestijne en voorzitter vzw Zorgbeheer
16u
Panelgesprek en vragenronde
17u
Einde studienamiddag
Praktisch: 

Wanneer? 
Woensdag 15 mei (14u tot 17u)
Netwerklunch vanaf 13u tot 14u

Waar?
Communicatieloft - Sint-Denijslaan 489, 9000 Gent

Prijs

CIB-leden: €120+ 21% BTW
Standaardtarief: €150 + 21% BTW

Attestering vormingsuren (BIV, OVB, NKN, BIBF, ...): zie hierboven bij accreditatie

De attesten met vermelding van de BIV-uren worden automatisch verstuurd na deelname indien u uw BIV-nummer invoert bij de inschrijving. Het attest met de erkende BIV-uren is ook geldig voor de landmeters.