Studiedag 1

Vastgoed op weg naar 2020

Vastgoed was in 2014 in volle beweging. Maar wat brengt de toekomst? Wat zal de rol van de vastgoedmakelaar zijn? Hoever zal de ontsluiting van overheidsinformatie staan? Welke rol zal het BIV spelen? Hoe zullen woonvormen er in de toekomst  uitzien? En wat met fiscaliteit en energienormen? Een antwoord op deze en meer vragen krijg je tijdens de Vastgoedacademie op 25 februari in de Oude Gevangenis van Hasselt. 

woensdag 25 februari 2015
Regio: 
Hasselt
Locatie: 
Universiteit Hasselt (oude gevangenis)
Adres: 
Martelarenlaan 42
3500  Hasselt
België
Praktisch: 

Wanneer? 
Woensdag 25 februari

Waar?

UHasselt - Stadscampus Oude Gevangenis - Martelarenlaan 42 in Hasselt 

Bekijk de routebeschrijving.

 

Verslag: 

De eerste Vastgoedacademie in 2015 ‘Vastgoed op weg naar 2020’ vond plaats in de Oude Gevangenis van Hasselt op 25 februari. De toekomst van de vastgoedsector stond centraal.

Een 80-tal deelnemers namen deel aan het netwerkmoment met broodjesbuffet dat voorafging aan de studienamiddag. Naast leden van CIB Vlaanderen en een aantal genodigden waren ook een twintigtal studenten van KHlim aanwezig aangezien het onderwerp van deze Vastgoedacademie hen op het lijf geschreven was.

Luc Machon opende namens CIB Limburg de studiedag en kondigde de keynote spreker Lode Vereeck aan. De UHasselt-professor en senator (Open Vld) had het over ‘De (her)financiering van de NV België’.

Na een korte pauze startte het panelgesprek over de toekomst van de sector, de rol van de vastgoedmakelaar en tal van concrete vragen hierrond. In het panel zaten volgende sprekers:

Tom Vandeput (schepen stad Hasselt bevoegd voor Economie, Landbouw, Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid), Koen Vermeulen (voorzitter van de Kamer van Notarissen Limburg), Ghislain Houben (professor Bedrijfseconomische Wetenschappen, UHasselt) en  Hans Brockmans (journalist Trends).

Moderator van dienst was Dominiek Claes, chef economie van Het Belang van Limburg.

Na het panelgesprek konden de aanwezigen nog uitgebreid netwerken tijdens het hapjesbuffet.